Lalo Schifrin

FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Elokuu 8, 2016 Taru Kivi L 0 1

Lalo Schifrin on argentiinalainen pianisti, säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari. Hän tunnetaan parhaiten hänen elokuva ja TV tulokset, kuten "Teema Mission: Impossible". Hän on saanut neljä Grammy-palkintoa ja kuusi Oscar ehdokkuutta. Schifrin, liittyy jazzmusiikin genre, on myös tunnettu työtä Clint Eastwood 1960-luvun lopulla, 1970 ja 1980, erityisesti Dirty Harry elokuvia.

Elämäkerta

Schifrin syntyi Boris Claudio Schifrin Buenos Aires juutalaisten vanhemmille. Hänen isänsä, Luis Schifrin, johti toisen viulu osa orkesterin Teatro Colón kolmen vuosikymmenen ajan. Klo kuusivuotiaana, Schifrin aloitti kuuden vuoden opintojen pianolla Enrique Barenboimin, isä pianisti ja kapellimestari Daniel Barenboim. 16-vuotiaana, Schifrin alkoi opiskella pianon kanssa kreikkalais-Venäjän ulkomailla Andreas Karalis, entinen johtaja Kiovan konservatoriossa, ja sopusoinnussa Argentiinan säveltäjä Juan Carlos Paz. Tänä aikana, Schifrin myös kiinnostui jazz.

Vaikka Schifrin opiskeli sosiologiaa ja lakia yliopistossa Buenos Aires, se oli musiikkia, joka jää hänen huomiota. 20-vuotiaana, hän onnistuneesti sovellettu stipendin Pariisin konservatoriossa. Siellä hän osallistui Olivier Messiaen: n luokat ja virallisesti tutkittu Charles Koechlin, opetuslapsi Maurice Ravel. Yöllä hän soitti jazzia Pariisissa seurat. Vuonna 1955, Schifrin pianoa kanssa Argentiinalainen Bandoneon jättiläinen Astor Piazzolla ja edusti maataan kansainvälisessä Jazz Festival Pariisissa.

Palattuaan kotiin Argentiina, Schifrin muodostivat jazz orkesteri, 16-osainen bändi, joka tuli osa suosittu viikoittain varieteen Buenos Aires-TV. Schifrin myös alkoi hyväksyä muita elokuva-, televisio- ja radio tehtäviä. Vuonna 1956 Schifrin tapasi Dizzy Gillespie ja tarjoutui kirjoittamaan laajennettu työtä Gillespie n big band. Schifrin valmistunut työ, Gillespiana, vuonna 1958. Myöhemmin samana vuonna Schifrin aloitti järjestäjänä Xavier Cugat suosittu Latinalainen tanssi orkesteri.

Kun taas New Yorkissa vuonna 1960, Schifrin jälleen tapasi Gillespie, joka oli tällä kertaa hajosi hänen Big Band taloudellisista syistä. Gillespie pyysi Schifrin täyttämään vapautuneen piano tuoli hänen kvintetti. Schifrin heti hyväksynyt ja muutti New Yorkiin. Schifrin kirjoitti toisen laajennetun koostumuksen Gillespie, uudelle mantereelle, joka kirjattiin vuonna 1962. Vuonna 1963, MGM, joka oli Schifrin sopimuksen, tarjosi säveltäjä hänen ensimmäinen Hollywood-elokuva tehtävän kanssa Afrikkalainen seikkailu Rhino !. Schifrin muutti Hollywoodiin myöhään samana vuonna. Hän myös radikaalisti uudelleen järjestetty teema suosittu NBC-tv-sarja The Man from setä, muuttamatta alkuperäisiä säveltäjä Jerry Goldsmith teema on vauhdikas melodia korostetaan huilut ja eksoottisia lyömäsoittimia, joka puretaan voittaa Emmy-palkinnon Best TV-aiheinen 1965.

Yksi Schifrin tunnetuimmista ja kestävä koostumuksissa on teemana musiikki pitkän käynnissä TV-sarja Mission: Impossible. Se on erottuva virittää kirjoitettu harvinaista 5/4 tahtilajin. Samoin Schifrin teemana huippusuositun Mannix yksityisetsivä TV koostui vuotta aikaisemmin 3/4 valssi aikaa; Schifrin säveltänyt useita muita vauhdikas ja bluesahtava numerot vuosien ylimääräisenä näytelmämusiikkia show.

Schifrin n "Terva sekvenssi" hänen Cool Hand Luke tilanne oli pitkäaikainen teema Silminnäkijä uutislähetykset New Yorkin asemalla WABC-TV ja muut ABC tytäryhtiöiden sekä kansalliset Yhdeksän Uutiset Australiassa. CBS Television käytti osan teemana hänen St. Ives soundtrackin sen golf lähetykset 1970- ja 1980-luvun alussa.

Schifrin n pisteet Rautainen Coogan vuonna 1968 oli alku pitkään yhdessä Clint Eastwood ja ohjaaja Don Siegel. Schifrin vahva jazz blues riffejä näkyivät Dirty Harry.

Schifrin toimivuuden pisteet 1973: n Exorcist hylkäsi elokuvan ohjaaja, William Friedkin. Schifrin oli kirjoittanut kuusi minuuttia vaikea ja raskas musiikki alkuperäisen elokuvan traileri, mutta yleisö oli kuulemma pelottaa yhdistelmä nähtävyyksiä ja ääniä. Warner Bros avainhenkilöt kertoi Friedkin ohjeet Schifrin sävy se alas pehmeämpää musiikkia, mutta Friedkin ei välittää viestin. Schifrin lopullinen pistemäärä heitettiin ulos parkkipaikalla. Schifrin raportoitu haastattelussa, että työskentely Friedkin oli yksi epämiellyttäviä kokemuksia elämässään.

Vuonna 1998 elokuva Tango, Schifrin palasi tangomusiikin hän oli kasvanut perehtynyt työskennellessään Astor Piazzollan pianisti vuonna 1950-luvun puolivälissä. Hän toi perinteinen tango kappaleita elokuva sekä käyttöön koostumuksia oman jossa Tango on fuusioitunut jazz elementtejä.

Vuonna 1997 säveltäjä perusti Aleph Records.

Hän myös kirjoitti pääteema Splinter Cell: Pandora Tomorrow.

Schifrin teki cameo Red Dragon kuin orkesterinjohtaja.

Hän on myös laajalti näytteitä hip-hop ja trip-hop kappaleita, kuten Heltah Skeltah n "Prowl" tai Portishead n "Sour Times". Molemmat kappaleet näyte Schifrin n "Tonava Incident", yksi monista teemoista hän sävelsi erityisiä jaksoja Mission: Impossible TV-sarja.

23. huhtikuuta 2007 Lalo Schifrin esitteli konsertti elokuvan musiikin festivaali du Film Jules Verne Aventures, Le Grand Rex teatteri Pariisi, Ranska - Euroopan suurin elokuvateatteri - että nappasi hienosti mukaan Festival johtajat 73 ja puoli minuuttia CD nimeltään "Lalo Schifrin: Le Concert à Paris."

Vuonna 2010 fictionalized huomioon Lalo Schifrin n luominen Mission: Impossible virittää oli esillä Lipton tv kaupallinen esitettiin useissa maissa ympäri maailmaa.

Vaihtoehtoinen hip hop -ryhmä Blue Scholars äänitetty kappale nimeltä "Lalo Schifrin" on kolmannen albuminsa Cinemetropolis.

Palkinnot

Tähän mennessä Lalo Schifrin on voittanut neljä Grammy Awards, yksi kaapeli ACE palkinnon, yksi Emmy, ja sai kuusi Oscar-ehdokkuutta, ja on tähden Hollywoodin Walk of Fame.

Diskografia

Albumit

  • 1957: Spectrum
  • 1959: Piano Español: hen Lalolé: Latin Sound of Lalo Schifrin
  • 1962: Lalo = Brilliance
  • 1962: Bossa Nova: Uusi Brazilian Jazz
  • 1962: Piano, Jouset ja Bossa Nova
  • 1963: Samba Para Dos Bob Brookmeyer
  • 1963: Välillä Broadway & amp; Hollywood
  • 1964: Explorations Louis bellson
  • 1964: Uusi Fantasia
  • 1965: Kun varas ja Muu Teemat
  • 1966: Dissection ja jälleenrakentaminen Music From the Past kuin suorittama vankien Lalo Schifrin n Demented Ensemble kunnianosoitus Muisto Markiisi de Sade
  • 1968: Ei kaikkiaan Lalo Schifrin Goin 'On
  • 1971: Rock Requiem
  • 1976: Black Widow
  • 1977: Towering Toccata
  • 1978: Gypsies
  • 1979: No One Home
  • 1982: Perinpohjin
  • 1992: Jazz Meets Symphony
  • 1993: Lisää Jazz Meets Symphony
  • 1993: Cantos Aztecas
  • 1995: Firebird: Jazz Meets Sinfonia nro 3
  • 1996: Gillespiana
  • 1997: Lili'uokalani Symphony
  • 1998: Jazz Mass in Concert
  • 1998: Metamorphosis: Jazz Meets Sinfonia nro 4
  • 1999: Mannix
  • 1999: Latin Jazz Suite
  • 1999: Jazz Goes to Holywood
  • 1999: Fox
  • 2000: Esperanto
  • 2000: Bullitt
  • 2000: Risteykset: Jazz Meets Sinfonia nro 5
  • 2001: Schifrin / Schuller / Shapiro: pianotriot

Soundtrack albumit

  • 1964: viemää Wave
  • 1965: selvitysmies
  • 1965: Cincinnati Kid
  • 1966: murhaajan Row
  • 1967: Cool Hand Luke
  • 1967: Sol Madrid
  • 1967: Musiikkia Mission: Impossible
  • 1968: Fox
  • 1968: Lisää Mission: Impossible
  • 1968: Mannix
  • 1968: Bullitt
  • 1969: Che!
  • 1970: Kellyn sankarit
  • 1973: Enter the Dragon
  • 1977: Voyage of the Damned
  • 1977: Rollercoaster
  • 1979: The Amityville Horror
  • 2005: Caveman

Albumit varustellun

Kanssa Cannonball Adderley

  • Cannonball Adderley Quintet & amp; Orchestra - säveltäjä, kapellimestari ja sovittajana

Maurice André

  • Trompettissimo - sovittaja ja kapellimestari

Count Basie

  • Back Basie

Louis bellson

  • Thunderbird - sovittaja

Luiz Bonfá

  • Luiz Bonfá soittaa ja laulaa Bossa Nova - sovittaja

Cándido Camero

  • Conga Soul - piano, säveltäjä, sovittaja

Jose Carreras, Plácido Domingo ja Luciano Pavarotti

  • Kolme Tenors in Concert - sovittaja
  • Kolme Tenors in Concert 1994 - sovittaja
  • 3 Tenors - Pariisi 1998 - sovittaja

Dizzy Gillespie

  • Gillespiana - säveltäjä, piano ja sovittajana
  • Sähköistää Ilta Dizzy Gillespie Quintet - piano
  • Carnegie Hall Concert - piano
  • Musical Safari - piano
  • Dizzy Ranskan Rivieralla - piano, säveltäjä ja sovittaja
  • New Wave - piano, sovittaja
  • Uusi Continent - piano, säveltäjä ja sovittaja
  • Jotain vanhaa, jotain uutta - sovittaja
  • Dizzy Gillespie ja Double Six Pariisi - Järjestäjä
  • Vapaa Ride - koskettimet, säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari

Eddie Harris

  • Bossa Nova - piano, säveltäjä, sovittaja

Al Hirt

  • Latinalaisen sarven - kapellimestari ja sovittaja

Jimmy Smith

  • Cat - kapellimestari ja sovittaja
  • Kissa iskee jälleen

Sarah Vaughan

  • Sweet 'n' Sassy

Cal Tjader

  • Useita Shades of Jade

Paul Horn

  • Jazz Suite Mass tekstit

Elokuvamusiikkia

Fiktiot, dokumentit, ja lyhyt kohteista, joista Schifrin säädetty alkuperäisiä äänitteitä. Näitä ovat elokuvia, jotka hän sävelsi koko pisteet, Muut, jonka hän sävelsi teeman tai muita osittaisia ​​maksuja

  • 1957: Venga bailar el rock-
  • 1958: Boss
  • 1964: Joy House
  • 1964: Rhino!
  • 1964: miten he Suorita
  • 1965: Blindfold
  • 1965: Dark Intruder
  • 1965: Kun varas
  • 1965: selvitysmies
  • 1966: Käsittelen vaarassa
  • 1966: Murderers "Row
  • 1966: Doomsday Flight
  • 1966: Making of Puheenjohtaja: 1964
  • 1966: Way ... Way Out
  • 1967: Cool Hand Luke
  • 1967: Miten vietin Kesäloma
  • 1967: Sullivanin Empire
  • 1967: Fox
  • 1967: Presidentin Analyst
  • 1967: Venetian Affair
  • 1967: Kuka Minding Mint?
  • 1968: Braddock
  • 1968: Bullitt
  • 1968: Rautainen Coogan
  • 1968: Hell in Tyynenmeren
  • 1968: Sol Madrid
  • 1968: Brotherhood
  • 1968: nousu ja tuho Kolmannen valtakunnan
  • 1968: Where Angels Go, Trouble Seuraa
  • 1969: Che!
  • 1969: Eye of Cat
  • 1969: Mission Impossible Versus Mob
  • 1970: I Love My Wife
  • 1970: Imago
  • 1970: Kellyn sankarit
  • 1970: Pussycat, Pussycat, Minä rakastan sinua
  • 1970: Aquarians
  • 1970: Mask of Sheba
  • 1970: WUSA
  • 1971: Dirty Harry
  • 1971: Escape
  • 1971: Mrs Pollifax-Spy
  • 1971: Pretty Maids kaikki peräkkäin
  • 1971: petti
  • 1971: Christian Lakritsi Store
  • 1971: Hellström Chronicle
  • 1971: THX 1138
  • 1972: Joe Kidd
  • 1972: Prime Cut
  • 1972: Rage
  • 1972: Jumalan viha
  • 1972: Welcome Home, Johnny Bristol
  • 1973: Charley Varrick
  • 1973: Egan
  • 1973: Enter the Dragon
  • 1973: Harry taskussa
  • 1973: Hit!
  • 1973: Hunter
  • 1973: Magnum Force
  • 1973: Neptunus Factor
  • 1974: Golden Needles
  • 1974: Mies Swing
  • 1974: Night Pelit
  • 1974: Neljä muskettisoturia
  • 1974: Up Ape
  • 1975: Delancey Street: kriisin
  • 1975: Foster ja Laurie
  • 1975: Guilty tai Innocent: Sam Sheppard Murder Case
  • 1975: Master Gunfighter
  • 1976: Brenda Starr
  • 1976: Sky Riders
  • 1976: Special Delivery
  • 1976: St. Ives
  • 1976: Kotka on laskeutunut
  • 1976: Voyage of the Damned
  • 1977: Day of Animals
  • 1977: hyvän ja pahan
  • 1977: Rollercoaster
  • 1977: Telefon
  • 1978: Nunzio
  • 1978: Paluu Witch Mountain
  • 1978: Cat from Outer Space
  • 1978: Manitou
  • 1978: Nativity
  • 1978: Presidentin Mistress
  • 1979: Boulevard Nights
  • 1979: Pakene Athena
  • 1979: Institute for Revenge
  • 1979: Rakkaus ja Bullets
  • 1979: The Amityville Horror
  • 1979: Concorde ... Airport '79
  • 1980: Brubaker
  • 1980: Serial
  • 1980: Big Brawl
  • 1980: Kilpailu
  • 1980: Nude Bomb
  • 1980: Kun aika loppui
  • 1981: Buddy Buddy
  • 1981: Caveman
  • 1981: La pelle
  • 1981: porsaanreiät
  • 1981: perjantaisin of Eternity
  • 1982: Stranger on katsomassa
  • 1982: Amityville II: hallinta
  • 1982: Class 1984
  • 1982: Falcon Gold
  • 1982: Fast-Kävely
  • 1982: Seduction
  • 1982: Victims
  • 1982: Odota, kunnes Tumma
  • 1983: Doctor Detroit
  • 1983: Prinsessa Daisy
  • 1983: Rita Hayworth: Rakkaus Goddess
  • 1983: Starflight: kone, joka voinut maata
  • 1983: Sudden Impact
  • 1983: Osterman Weekend
  • 1983: Sting II
  • 1984: Spraggue
  • 1984: Tank
  • 1985: Bad Medicine
  • 1985: Bridge Across Time
  • 1985: Command 5
  • 1985: Yksityinen Sessions
  • 1985: Mean Season
  • 1985: Uusi Kids
  • 1986: Beverly Hills Arvoisa
  • 1986: Black Moon Rising
  • 1986: Kung Fu: The Movie
  • 1986: Ladies Club
  • 1986: Triplecross
  • 1987: tukalassa
  • 1987: neljännen pöytäkirjan
  • 1988: Berlín Blues
  • 1988: Shakedown Sunset Strip
  • 1988: Dead Pool
  • 1988: Maan Star Voyager
  • 1989: Original Sin
  • 1989: Paluu Kwai-joen
  • 1989: Neon Empire
  • 1990: Face to Face]
  • 1991: F / X2
  • 1993: Beverly Hillbillies
  • 1995: Manhattan Merengue!
  • 1996: Scorpion Kevät
  • 1997: Money Talks
  • 1998: Rush Hour
  • 1998: Jotain Believe In
  • 1998: Tango
  • 2001: Culture Clash: West Meets East
  • 2001: Jackie Chan Hong Kong Tour
  • 2001: Longshot
  • 2001: Rush Hour 2
  • 2002: Tom Cat
  • 2003: Bringing Down House
  • 2004: After the Sunset
  • 2004: Biyik
  • 2004: Bridge of San Luis Rey
  • 2006: Abominable
  • 2007: Rush Hour 3
  • 2007: Ultrasordine
  • 2008: Autour de 'Rush Hour 3' fi 80 mots
  • 2009: Mission Impossible
  • 2011: Ei lepoa Wicked: Basil & amp; Moebius Seikkailu
  • 2011: Love Story
  • 2013: Sweetwater

Televisio tulokset

  • 1965: The Man from U.N.C.L.E.
  • 1965: The Big Valley
  • 1966: Blue Light
  • 1966: T.H.E. Kissa
  • 1966: Mission: Impossible
  • 1967: Mannix
  • 1969: Medical Center
  • 1974: Apinoiden planeetta
  • 1975: Starsky ja Hutch
  • 1976: Most Wanted
  • 1982: Chicago Story
  • 1984: Glitter
  • 1987: Sparky Magic Piano
  0   0
Edellinen artikkeli Hoton

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha