Ed McCurdy

Ed McCurdy oli yhdysvaltalainen folk-laulaja, lauluntekijä ja tv-näyttelijä. Hänen sodanvastainen klassikko, "Last Night I Had Omituisin Dream" innoittamana ja antoi toivoa kuin rauhanliike.

Ura

Born to viljelijäperheen Willow Hill, Franklin, Pennsylvania, McCurdy lähti kotiin 18 jatkaa laulu-uransa. Aluksi hän löysi menestystä vuonna 1938 laulajana ja tiskijukka on evankeliumin radioaseman Oklahoma. Vuoteen 1940-luvun alussa, McCurdy, pitkä ja komea ja iso baritoni ääni, oli tullut suosittu laulaja romanttinen kappaleita yökerhoissa ympäri Pohjois-Amerikkaa, kunnes legendaarinen vaudeville tuuletin tanssija Sally Rand kiinni tekonsa, palkkasi hänet luokseen osoittavat, panivat hänet smokki ja oli hänen laulavan hänen romanttisia lauluja hänen lavalla kun työntää häntä hänen vauhdissa. Hän jäi vaudeville useita vuosia laulaja ja suora mies koomikko Jack E. Leonard, ennen siirtymistään vuonna 1948, hänen Kanadan tanssija vaimonsa ja perheensä Vancouveriin, jossa hän isännöi omaa radio-show CBC Radio. Kun menestys tässä näyttelyssä, CBC siirsi hänet lippulaiva kansallisten asemalle Torontossa, jossa hän näytteli aamulla lasten näyttely ja aikuisten ilta näyttää. Hänen Kanadan radio aikana hän kehitti elämän ajan ystävyyssuhteita vieraille hänen show, kuten Pete Seeger, Lena Horne, Josh White, Oscar Peterson, Oscar Brand. Hän myös kehitti rakkaus kansanmusiikkia ja julkaisi ensimmäisen folk albuminsa vuonna 1949.

Saavuttamisen jälkeen suuri menestys hänen folk show New Yorkin Village Vanguard 1950, McCurdy ja hänen perheensä muutti New Yorkiin, josta hän lähti tulemaan yksi maailman tunnetuimmista folk laulajia. Hän tuli myös "L & amp; M Cigarette Man" televisiossa, oli isäntänä varten George Gobel Show, ja 1956, oli tähti lasten TV Freddie Fireman.

Hän levytti monta albumia 1950- ja 60-luvuilla Elektra Records ja Tradition Records, suoritetaan useita kertoja legendaarisella Newport Folk Festival, ja oli suuri kansainvälinen folk tähden koko 1950- ja 1960-luvun alussa, uusi yhteistyöhön ystävyyssuhteita rakennettu nuorempi kansanmusiikin sarja on Odetta, Bob Gibson, Erik Darling, Ramblin 'Jack Elliott ja Josh White, Jr ..

Hänen käsitelty laajasti sodanvastainen klassikko, "Last Night I Had Omituisin Dream", on kirjattu seitsemänkymmentäkuusi kielellä. Marraskuussa 1989 Tom Brokaw seisoi päälle Berliinin muurin, hän ohjasi NBC-tv-kamerat kohti koululaisille Itä-Saksan puolella Berliinin muurin, osoittaa lapset laulavat "Last Night I Had Omituisin Dream" massoittain kuin seinään oli purkautumassa.

Hänen kokoelma uskallettu Elisabetin kansanlauluja kolmiosaisen sarjan albumeja nimeltään Kun Dalliance oli Flower, tuli suosikki kirjaa sarja prinssi Phillip Englannissa. Näyttelijä Alan Arkin pelataan hänen kanssaan kyseistä aineistoa. Hänen single "ihme Vehnä" julkaistiin Kapp Recordsin vuonna 1956 tuli joulu traditio Cincinnati Radio.

Vuoteen 1960-luvun lopulla, McCurdy joutui eläkkeelle vakavia terveysongelmia. Vuonna 1980, hän oli tyytyväinen siihen, että kaksi hänen sävellyksiä, "Last Night I Had Omituisin Dream" ja "Kuninkaan Highway", kirjaamat hänen vanha ystävänsä Josh White Jr. tuli virallinen teema kappaleita Peace Corps ja VISTA , vastaavasti.

1980-luvun puolivälissä, hän ja hänen vaimonsa Beryl muutti Nova Scotia, jossa hän nautti toinen ura näyttelijä Kanadan televisiossa.

Hän sai rauhanpalkinnon Abbey Courage omantunnon palkinnon 26 syyskuu 1992.

Diskografia

  • 1949: "Sings Kanadan Folksongs"
  • 1955: Badmen, Heroes, ja Pirate Songs
  • 1955: "Sin Songs Pro & amp; Con"
  • 1955: Ballad Record
  • 1956: Miracle of Wheat
  • 1956: Blood Booze 'n Bones
  • 1956: Bar Room Ballads
  • 195: "Let's huutaa" Kanada
  • 1956: Folk Singer
  • 1956: Ballad Singer valinta
  • 1956: Kun Dalliance oli Flower vol. 1
  • 1957: Sin Songs Pro ja Con
  • 1957: Songs of Old West
  • 195: "Songs Opin Tulevat Thru The Great Smokies"
  • 1958: Kun Dalliance oli Flower vol. 2
  • 1958: Kun Dalliance oli Flower vol. 3
  • 1958: Lasten laulut
  • 1959: Poika Dalliance
  • 1959: Lasten laulut ja tarinat
  • 1961: aarrearkku amerikkalainen kansanlaulu Double LP
  • 1963: Best of Dalliance
  • 1971: Songs of West "
  • 1976: "Last Night I Had Omituisin Dream" Saksa
  • 1977: Jordanian Stormy Banks I Osasto: Sacred Songs of America Dana McCurdy
  • 1980: Songs ja Tarinat
  • 1996: Cowboy Songs
  • 1996: Naughty & amp; Kaksimielinen Songs Olde England
  • Legend of Robin Hood
  • American Folk Songs
  • Lapsen Johdatus American Folk Songs
  • Sings Folksongs Of The Sea
  0   0
Edellinen artikkeli Tingsrätt
Seuraava artikkeli Gudi

Kommentit - 0

Ei kommentteja

Lisääkommentti

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Merkkiä jäljellä: 3000
captcha